Δραστηριότητες Β2 (2017-18)

Στην διαδραστική έκθεση του Ολλανδού ζωγράφου Vincent Van Gogh

Εκτύπωση PDF

Στις 5/12 είχαμε τη χαρά να επιστεφτούμε στο Μέγαρο Μουσικής την διαδραστική έκθεση του Ολλανδού ζωγράφου Vincent Van Gogh, η οποία έχει ήδη περιοδεύσει σε 35 μητροπόλεις του κόσμου. Η εμπειρία ήταν μοναδική, καθώς μας δόθηκε η ευκαιρία να θαυμάσουμε τρισδιάστατα τους πίνακες του ζωγράφου, αλλά και να κατανοήσουμε μέσω αυτών τον βαθύτερο ψυχισμό του.

Στη συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων

Εκτύπωση PDF

Στις 23 Οκτωβρίου επισκεφτήκαμε το θέατρο Άννα –Μαρία Καλουτά για να παρακολουθήσουμε την πρόβα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Η υπεύθυνη μουσικολόγος του Δήμου με τη βοήθεια της ορχήστρας και του μαέστρου μας εξήγησε αναλυτικά τα όργανα που απαρτίζουν μια ορχήστρα και τον ήχο που βγάζει το καθένα. Επίσης, μας καθοδήγησε ώστε να συμμετέχουμε όλοι μαζί με ρυθμικές εναλλασσόμενες κινήσεις κατά την διάρκεια διάσημων κομματιών της κλασσικής μουσικής αλλά και να καταλάβουμε το νόημά τους με τη βοήθεια βιντεοπροβολέα. Στο τέλος, ξεσηκωθήκαμε όλοι με τα soundtrack (μουσική επένδυση) πολύ γνωστών ταινιών και αποχωρήσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις!

«Το χρυσό Αρισμαρί»

Εκτύπωση PDF

Την θεατρική παράσταση «Το χρυσό Αρισμαρί» ...

Περισσότερα...

«Είμαστε ομάδα, είμαστε ένα»

Εκτύπωση PDF

Στις 22 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης και στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής και Συναισθηματικής Αγωγής, είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στην τάξη μας την κα.  Μαρία Αγγελή από τον εκπαιδευτικό φορέα «η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, δια βίου μάθηση». Με τη βοήθειά της πραγματοποιήθηκε ένα δίωρο βιωματικό πρόγραμμα με θέμα «Είμαστε ομάδα, είμαστε ένα» για ειρηνική διάδραση, αλληλεγγύη και διαχείριση συγκρούσεων. Περάσαμε υπέροχα!!!