Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα 2015

Εκτύπωση PDF

“Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα”

Το σχολείο μας έλαβε μέρος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού που διεξάχθηκε σε όλη την Ευρώπη από τις 10 έως τις 18 Οκτωβρίου 2015 στα πλαίσια του μαθήματος Πληροφορικής - Τ.Π.Ε. (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών).

Οι μαθητές των Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του σχολείου μας έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες εισαγωγής στον προγραμματισμό με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον.

Μην ξεχνάμε πως κάθε μαθητής πρέπει να έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την Επιστήμη των Υπολογιστών και τον Προγραμματισμό, γιατί έτσι αποκτά την δυνατότητα να δημιουργήσει τις δικές του εφαρμογές και τα δικά του παιχνίδια και να μετατραπεί από παθητικός χρήστης σε δημιουργό. Ταυτόχρονα, όμως, ο τρόπος σκέψης με τον οποίο εξοικειώνεται, τον βοηθάει να σκέφτεται πιο μεθοδικά, να λύνει καθημερινά προβλήματα πιο αποτελεσματικά, είτε μόνος του είτε διασπώντας το πρόβλημα σε μικρότερα και μοιράζοντας τις εργασίες σε μια ομάδα. Η μεθοδική μελέτη και επίλυση προβλημάτων, καθώς και η δοκιμή λύσεων, τον βοηθούν να σκέφτεται πιο γρήγορα, έξυπνα και μεθοδικά!

www.code.org


Share:Facebook!