Σχολική ζωή

Λαογραφική έκθεση

Εκτύπωση PDF
 
Τα παιδιά της Β’ τάξης με αφορμή την ενότητα της Γλώσσας «Μες στο Μουσείο» παρουσίασαν ... 

Περισσότερα...

«Το Χαμαλάκι»: μια παράσταση πλούσια σε μηνύματα

Εκτύπωση PDF

Ένα από τα γνωστότερα παραμύθια της Μικράς Ασίας, «Το Χαμαλάκι», παρακολούθησαν οι μαθητές στο θέατρο Βεάκη. Στην Αθήνα του σήμερα μία μητέρα συνειδητοποιεί ότι ο γιος της συμμετέχει σε μία ομάδα που έχει φτιάξει με άλλους συμμαθητές του και τρομοκρατούν άλλα παιδιά. Θέλοντας να του δείξει ότι αυτό δεν είναι σωστό, ανατρέχει στο παρελθόν και αφηγείται μία ιστορία. Την ιστορία δύο αδελφικών φίλων που ζούσαν κάποτε στη Σμύρνη. 
Στη Σμύρνη λοιπόν, μας ταξίδεψε το έργο «Το Χαμαλάκι», μεταφέροντας ταυτόχρονα μηνύματα αγάπης, ισότητας, αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης και ενότητας. 
Στο τέλος της παράστασης, κοινό και πρωταγωνιστές έγιναν ένα στη σκηνή χορεύοντας παραδοσιακά σμυρνέικα τραγούδια. 

Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου

Εκτύπωση PDF
 Με αφορμή την ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου (Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου), η εκπ/κός της Πληροφορικής σας υπενθυμίζει χρήσιμες οδηγίες για ασφαλή πλοήγηση ...

Περισσότερα...

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Εκτύπωση PDF

Στις 18 Δεκεμβρίου εκπρόσωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ... 

Περισσότερα...

Επίσκεψη στο Bazaar του Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων

Εκτύπωση PDF

Στις 28/11 επισκεφτήκαμε όπως κάθε χρόνο ...

Περισσότερα...

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα

Εκτύπωση PDF

Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα (11-17/10/2014), οι μαθητές των Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες εισαγωγής στον προγραμματισμό στα πλαίσια του μαθήματος Πληροφορικής - Τ.Π.Ε. (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών).

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν σ’ αυτήν την προσπάθεια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί προγραμμάτισαν οι ίδιοι γνωστούς τους ήρωες παιχνιδιών. Ο ρόλος τους άλλαξε! Δεν ήταν απλοί χρήστες των παιχνιδιών αλλά προγραμματιστές τους.

Ο ενθουσιασμός των μαθητών κορυφώθηκε κατά τη διεξαγωγή ενός μικρού διαγωνισμού προγραμματισμού που συνοδευόταν από ένα βραβείο – βεβαίωση συμπλήρωσης με επιτυχία μίας ώρας προγραμματισμού.

 

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Εκτύπωση PDF

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού ... 

Περισσότερα...